Mobilt bredbånd hos 3 vokser eksplosivt

Kunderne strømmer fortsat til 3, som i 2008 fik mere end 100.000 nye kunder, så kundebasen nu tæller 408.000 abonnenter. Det er stærk vækst i mobilt bredbånd samt fortsat fremgang i antallet af mobiltelefonkunder, som driver væksten hos 3. Efter et 2008 med intensiv konkurrence på mobilt bredbånd ligger 3 stadig i den absolutte førertrøje på det danske marked med en vækst på hele 58 procent. Det viser den nyeste telestatistik, som IT- og Telestyrelsen offentliggjorde i dag.

Antallet af mobile bredbåndskunder hos 3 voksede eksplosivt i andet halvår af 2008. På bare seks måneder kom 52.000 nye bredbåndskunder til hos 3. Det betyder, at selskabet med 140.000 mobile bredbåndskunder har en markedsandel på 46,4 procent. Dermed har 3 øget sin markedsandel i forhold til første halvår af 2008 og ligger fortsat langt foran sit mål om at fastholde en markedsandel på 25 procent, som et af fire selskaber i Danmark med en 3G-licens.

2008 blev for alvor året, hvor det mobile bredbånd fik et gennembrud i Danmark. Ikke alene voksede antallet af mobile bredbåndskunder, men i andet halvår af 2008 fik ADSL-vækstkurven også sit første knæk nogensinde. Dermed bekræfter telestatistikken den tendens, som 3 har mærket det seneste år. Det mobile bredbånd er et reelt alternativ til de faste forbindelser, og mobilitet er blevet en afgørende faktor i danskernes valg af bredbåndsforbindelse.

”Fastnettelefonen har været på tilbagetog i årevis til fordel for mobiltelefonen, og vi oplever præcis den samme udvikling på bredbåndsområdet. Friheden til at gå på nettet, hvor som helst og når som helst – med samme hastighed eller hurtigere er svær at konkurrere med for fastnettet,” siger CEO, Morten Christiansen fra 3.

Hvor de mobile bredbåndsforbindelser tidligere har været et supplement til de faste forbindelser, så benytter 3’s kunder dem i dag som en reel erstatning for de gammeldags kabelførte forbindelser. 55 procent af selskabets kunder har det mobile bredbånd som deres eneste internetforbindelse. Det er især mobilitet, som betyder meget, men også det faktum, at 3’s EazyInternet er let at installere og er prismæssigt konkurrencedygtigt, spiller en rolle.

”Udviklingen går i den helt rigtige retning for 3, for danskerne er blevet hooked på mobilitet. I løbet af 2009 vil vi udvikle og forbedre vores produkter, herunder hæve hastigheden og sørge for mere kapacitet i vores netværk. Og indtil videre udnytter vi kun en brøkdel af det potentiale, der ligger i vores trådløse bredbåndsteknologi,” siger Morten Christiansen.

Som den første operatør i Danmark har 3 allerede skruet op for hastigheden på det mobile bredbånd til 14,4 Mbit/s i 80 procent af sit netværk. Den højere hastighed er i første omgang udelukkende kommet kunderne til gode i form af en forbedret kapacitet i netværket, fordi der endnu ikke findes hardware på markedet, der understøtter de høje hastigheder. Den nye hardware kommer formentlig på markedet i løbet af kort tid, hvor 3 også vil lancere en række nye abonnementer.

3’s EazyInternet er blevet kåret som Danmarks bedste mobile bredbånd i adskillige tests, bl.a. i magasinet Mobil, Mobilsiden.dk, Ekstra Bladet, DR’s Rabatten og senest DR’s nye gadgetprogram So Ein Ding, som har været på køretur med EazyInternet over hele landet. De mange roser underbygges af professor Knud Erik Skouby fra ”Center for Communication, Media and Information Technologies” på Aalborg Universitet, som i september 2008 offentliggjorde en undersøgelse, som dokumenterede, at 3 har Danmarks bedste 3G-datanetværk.