Afskaf skatten på teknologi og viden

Teleselskabet 3 går nu ind i kampen for at få afskaffet multimedieskatten, som fra 2010 betyder, at alle, der har arbejdsgiverbetalt bredbånd, mobiltelefon eller computer, beskattes af ekstra kr. 5.000 årligt. Det er en skat på teknologi og viden, som skader det danske samfund, mener 3’s CEO Morten Christiansen. Han opfordrer alle danskere til at gå ind på www.3.dk/stopmultimedieskatten og give deres mening til kende.

Gennem de sidste mange år har de gunstige skatteforhold medvirket til, at udbredelsen af bredbånd i Danmark er sket med rekordfart, og antallet af hjemmearbejdspladser er skudt hurtigt i vejret. Samtidig har den fleksibilitet og mobilitet, som hjemmearbejdsplads, mobiltelefoner og bærbare computere giver, gjort det muligt for danskerne at få arbejdsliv, fritid og familieliv til at gå op i en højere enhed. Med multimedieskatten vil mange danskere formodentlig overveje, om de overhovedet ønsker hjemmearbejdsplads, mobiltelefon eller bærbar computer.

”Multimedieskatten er en skat på teknologi og viden, der skader det danske samfund. Det er en skat, som rammer de engagerede og fleksible medarbejdere i både private og offentlige virksomheder, som også gør en ekstra indsats, når der er brug for dem uden for almindelig kontortid. Det er en snæversynet og kortsigtet skatteløsning, som efter min mening bør afskaffes, endnu førend den er trådt i kraft,” siger Morten Christiansen, CEO for 3 Danmark.

Multimedieskatten rammer bredt, og op mod en halv million danskere vil potentielt blive ramt af skatten. Det er ikke kun de højtlønnede, veluddannede funktionærer i det private erhvervsliv, der tidligere har haft gavn af skattereglerne, men også fabriksarbejdere, hjemmehjælpere og folkeskolelærere, som har fået adgang til ny teknologi.

”Videnskabsminister Helge Sander (V) har snorksovet i timen. Med multimedieskatten har skattepolitikerne trukket i håndbremsen på den teknologiske udvikling, uden at vores minister for videnskab, teknologi og udvikling har løftet en finger. Helt uden sværdslag har hans kolleger og partifæller i finans- og skatteministeriet fået lov til at indføre en skat på teknologi og udvikling, som skader udviklingen i det danske samfund,” siger Morten Christiansen.

Samtidig ryster man hos 3 på hovedet over en multimedieskat, som bliver meget vanskelig at administrere. Måske fordi politikerne ikke forstår, hvordan teknologien påvirker almindelige menneskers liv og hverdag – eller måske fordi politikerne ikke forstår teknologien. Med multimedieskatten risikerer man at kriminalisere helt almindelige danskere, fordi udviklingen i danskernes arbejdsmønstre for længst har medført, at det er en selvfølge at være mobil.

”Multimedieskatten bunder i en antikveret tankegang, fra før alting blev mobilt. Hvis man sidder på arbejdet og arbejder på sin pc, er det gratis, mens hvis man tager samme pc med hjem og arbejder, så koster det på skattebilletten. Skal de mobile arbejdsværktøjer låses inde i et skab, før man tager hjem? Hvornår skal man slukke den bærbare eller mobiltelefonen, for at undgå beskatning og undgå at kriminalisere sig selv?” spørger Morten Christiansen.

3 opfordrer hele den danske befolkning til at vise deres utilfreds ved at deltage i vores underskriftindsamling, ”Stop multimedieskatten”. Gå ind på www.3.dk/stopmultimedieskatten og giv din mening til kende. På vegne af alle medunderskrivere vil 3 aflevere de indsamlede underskrifter til skatteministeren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *