Arla Foods tegner ny femårig aftale med Telenor

Telenor fortsætter det gode samarbejde med Arla Foods i yderligere fem år. Aftalen er indgået på nordisk niveau og gælder i Danmark og Sverige. Telenor skal også være telekonsulent for Arla Foods uden for Danmark og Sverige.

Samarbejdet med Arla Foods startede tilbage i 2001, og Telenor forlængede kort før jul aftalen, så den løber i yderligere fem år. Aftalen betyder, at Telenor er eneleverandør til Arla Foods i Danmark og Sverige med mobiltelefoni, fastnet, Mobilt Bredbånd, ADSL, medarbejdertelefoni og bruttolønspakker.

”Telenor og Arla Foods ser en fordel ved en samarbejdsaftale på fem år — med option på yderligere ét år. Aftalen betyder, at vi sammen kan udvikle tilfredsstillende dækningsoplevelser på Arla Foods lokationer, en avanceret dataopsamlingsløsning til Arla Foods mælkeindsamlings- og distributionsbiler, leveranceaftale med Telenor Butikken omkring Mini-PC med videre,” siger Jesper Hansen, der er erhvervsdirektør hos Telenor.

”Vi er nu kommet rigtigt langt med at effektivisere vores telekommunikation, og samtidig sikrer vi en øget mobilitet for vores mange medarbejdere. Den nye aftale giver os økonomiske og administrative fordele,” udtaler Erik Qvist, Category Manager for IT/Telecom i Arla Foods.

Mobil strategi
Tidligere havde mange medarbejdere hos Arla Foods både to og tre telefoner. Men i dag har næsten 90 procent af medarbejderne kun én mobiltelefon, og fremadrettet ønsker Arla Foods at gøre de fleste af sine medarbejdere fuldt mobile med mobiltelefon, notebooks og Mobilt Bredbånd.

”Der er ingen tvivl om, at fokusområderne i vores strategi rammer lige ned i Arla Foods telestrategi. De ønsker sammenhængende mobile løsninger og fremadrettet kræver Arla Foods bedre dækning og kapacitet på Mobilt Bredbånd. Det kunne vi tilbyde dem i forhandlingerne — ikke mindst med udsigten til det nye mobilnetværk, som vi får i 2010,” fortæller Jesper Hansen.

Ud over at være teleleverandør for Arla Foods skal Telenor også fungere som rådgiver for Arla Foods. Selskabet har en ambition om at kopiere sin aftale med Telenor til sine øvrige datterselskaber i en lang række lande. Telenor skal i den forbindelse rådgive Arla Foods ved indgåelse af aftaler med de lokale teleselskaber.