Flere danskere rejser udenlands i juletiden

Et stort antal danskere vælger at gøre op med de sædvanlige juletraditioner og bytter i stedet juletræet ud med et palmetræ, for at fejre højtiden i udlandet.

Telenor-kundernes roamingforbrug i den forgange weekend op til juleaften, viser tydeligt at flere og flere danskere har bevæget sig væk fra kulde og regn i Danmark, for at fejre den søde juletid under varmere himmelstrøg. Omtrent 300.000 Telenor kunder, fordelt over 191 lande, tilbringer nemlig juledagene i udlandet, hvilket således tyder på, at flere og flere gør op med julens stress og jag, og i stedet bytter flæskestegen og de brunede kartofler ud med mere eksotiske anretninger.

”Når vi kigger på antallet af Telenors kunder, som befinder sig i udlandet, så kan vi tydeligt se, at mange er rejst udenlands over den forgange weekend. Dette vidner om at flere og flere danskere vælger at fejre julen andet steds end Danmark. Det er en tendens, vi har kunne se de senere år, og i år har vi således også kunne se en stigning sammenlignet med forrige år” udtaler netværksekspert i Telenor, Jesper Mølbak.

For Telenors kunder har en af de mest populære juledestinationer i år været Spanien, hvilket også indbefatter eftertragtede destinationer så som Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote og Fuerteventura. Her er antallet af roamere på juleaften steget med hele 69% sammenlignet med 2018. Og både i Danmark og udlandet, er det tydeligt, at vi danskere stadig lægger telefonen væk, når julemaden skal indtages og aftenen nydes med familien. Således kunne ses et tydeligt fald i datatrafikken fra kl. 18.00-22.00, sammenlignet med en normal hverdag.