Ny administrerende direktør i Telenor

Efter fem år som administrerende direktør for Telenor i Danmark stopper Henrik Clausen for at blive ny administrerende direktør i Telenors selskab i Malaysia, DiGi. Den nuværende markedsdirektør i Telenor i Sverige, Jon Erik Haug, bliver ny administrerende direktør i Danmark.

”Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang. Både Telenor og det danske marked generelt står over for en interessant periode. Telenor er lykkedes med at skabe en solid og effektiv organisation, der nu står stærkt rustet til at skabe vækst og styrke sin position på markedet,” siger den kommende administrerende direktør i Telenor, Jon Erik Haug.

Jon Erik Haug har bestridt ledende poster i Telenor koncernen siden 1997. Han er uddannet civiløkonom fra Handelshøjskolen BI i Oslo og har en MBA fra IMD i Lausanne. Han har senest været markedsdirektør for privatmarkedet i Telenor i Sverige. Her har han blandt andet stået i spidsen for en væsentlig resultatforbedring fra 2008 til 2009 gennem opbygningen af en mere kundeorienteret organisation. Jon Erik Haug er 47 år, er gift og har to børn.

Henrik Clausen ny CEO i Malaysia
Henrik Clausen har været administrerende direktør, siden Telenor købte Cybercity i 2005. Før det, var han administrerende direktør i Cybercity siden 2000. Det er altså samtidig et farvel til den længst siddende direktør i den danske telebranche.

Han skal nu være administrerende direktør i Telenors selskab i Malaysia, DiGi, der er det hurtigst voksende mobilselskab i Malaysia og tidligere er blevet udpeget som et af de mest innovative selskaber af Wall Street Journal Asia.

”Det er med blandede følelser, at jeg nu siger farvel til Telenor her i Danmark. Vi har været på en utrolig spændende rejse igennem de seneste fem år. Vi har skabt et stærkt fundament og udstukket retningen for udviklingen i forretningen i årene frem. Men jeg er blevet tilbudt en meget anderledes og spændende udfordring, som, jeg mener, er rigtig for både mig og min familie,” siger den nu afgående administrerende direktør i Telenor, Henrik Clausen.

Flotte resultater i Danmark
Lederen af Telenor i Norden, Kristin Skogen Lund, er ked af at måtte sige farvel til Henrik Clausen som administrerende direktør i Danmark, men glæder sig samtidig over, at Telenor er i stand til at holde så stærke kompetencer i koncernen. Samtidig byder hun Jon Erik Haug velkommen.

”Jon Erik har vist sine evner gennem mange år flere steder i koncernen. Han får nu en ny og stor udfordring, men samtidig også et godt udgangspunkt. Der er skabt flotte resultater i Danmark igennem flere år. Der er lagt en klar og ambitiøs strategi, og der er skabt en stærk organisation, som står klar til at indfri ambitionerne,” siger Executive Vice President og leder af Telenors nordiske forretning, Kristin Skogen Lund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *