Sms og håndholdt mobiltelefoni i trafikken er et stort problem

1334575087;

Mere end ni ud af ti opfatter andres håndholdte mobiltelefoni ellersms-tasten som et stort problem, hvis telefonbrugeren samtidig kørerbil. De unge mellem 18 og 29 år ligger dog et stykke undergennemsnittet. Sonofon og Cybercity håber på større omtanke i trafikkenved at lægge tallene frem.

Denalt overvejende del af danskerne – mere end ni ud af ti – mener, at deter et stort problem, at deres medtrafikanter taler i mobiltelefon udenheadset eller sms’er, mens de kører bil. Det fremgår af enundersøgelse, som analysefirmaet Userneeds har lavet for Sonofon ogCybercity. Selskabernes markedsdirektør, Peter Berg, finder talleneparadoksale.

“Vived fra den seneste tids omtale i medierne, at sms og håndholdtmobiltelefoni desværre er ret udbredt i trafikken. Og det kan da undreén lidt, når så stor en del af befolkningen samtidig finder detproblematisk i undersøgelsen. Vi håber, at fremlæggelsen af disse talbl.a. kan føre til, at flere gør holdning til handling og holderhænderne på rattet og øjnene på kørebanen eller cykelstien. Somteleselskab vil vi til hver en tid opfordre til, at brugen af voresprodukter sker med omtanke og ikke bringer andre i fare, udtaler PeterBerg.

Mindre bekymrede unge Over1000 danskere har deltaget i undersøgelsen. 91% erklærede sig “megetenig” eller “enig” i, at “det er et stort problem, at folk taler imobiltelefon uden headset eller skriver sms’er, når de kører bil”.Næsten lige så mange – 84% – havde samme holdning til cyklister, deropfører sig på samme måde. I aldersgruppen 18-29 år ligger mere end 7%under gennemsnittet i bil-spørgsmålet og næsten 7% under gennemsnitteti cykel-spørgsmålet.

“Tallenetyder på, at de unge i højere grad føler sig ufejlbarlige i trafikken.Og det er stærkt problematisk, når vi ved, at de er den del afbefolkningen, der både sender flest sms’er og er indblandet i flesttrafikulykker. Hvis man skal sms’e mens man er på farten, må man holdeind til siden de få sekunder, det tager at skrive eller læse en sms. Ogmed et headset, så kan man sagtens føre lange samtaler undervejs. Såder er ingen dårlige undskyldninger for at bringe sig selv og andre ifare i trafikken, mener Peter Berg, der er markedsdirektør hos Sonofonog Cybercity.

På Sonofons hjemmeside bringer teleselskabet 10 bud på god mobilstil, derbl.a. også fokuserer på brugen af selskabernes produkter i trafikken.

Nårforældre køber en mobil til deres børn i Sonofon-butikkerne udleveresdesuden en pjece om børn og mobiltelefoni, der gerne skulle giveinspiration til en debat om god mobilstil derhjemme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *