Telenor bygger Danmarks stærkeste netværk

Det har været et travlt første kvartal for Telenor med åbning af 4G-netværk samt lancering af en ny strategi med fokus på at belønne de eksisterende kunder. Det finansielle resultat for årets første kvartal viser, at indtjeningen forsat er under pres på grund af den intense konkurrence.

I det første kvartal af 2013 opnår Telenor en øget EBITDA-margin på 21 pct. Den intense priskonkurrence samt lavere interconnect-priser giver dog en negativ effekt på resultatet og indtjeningen. På grund af oprydning i kundebasen blandt mobilkunder med postpaid-abonnement, lav kampagneaktivitet samt aggressiv konkurrence i markedet falder antallet af mobilkunder til 1.927.000.

“Vi har haft et meget travlt kvartal med åbning af det nye netværk NU, en radikal reorganisering og lancering af en ny strategi. Dermed har vi sat retningen for en lang rejse, der vil transformere Telenor til et nyt og mere kundefokuseret selskab,” siger Marek Slacik, adm. direktør for Telenor Danmark.

Bedste netværk nogensinde

Telenors kunder kan se frem til markante forbedringer på netværket i 2013. Første skridt blev taget i marts med åbningen af 4G-netværket med meget høje mobile datahastigheder på 4G-parate smartphones, tablet pc’er og bærbare pc’er. Det næste store skridt fremad på forbedring af netværket sker til maj, hvor Telenor øger antallet af mobilmaster og dermed forbedrer 3G-dækningen over næsten hele landet.

”2013 bliver et historisk år, hvor Telenors netværk rykker fra Superligaen til Champions League. Der er tale om betydelige kvalitetsforbedringer, som kunderne vil kunne mærke, både når de taler i telefon og går på nettet,” siger Marek Slacik.