Telia ser ind i fremtiden

Virksomheder, der aldrig sover og mobiltelefoner, der fungerer som dit personlige id, foretrukne betalingsmiddel og sikkerhedsalarm. Det er blot nogle af de tendenser, som Telias nye Trend Rapport 2010 spår, vil være en realitet i de nærmeste år. Telias undersøgelse går i dybden med, hvordan moderne kommunikation påvirker mennesker og samfund i 2010 og fremtidens udvikling inden for IT- og teleområdet frem til 2015.

”Vi går en hurtigere fremtid i møde. Vi kommer til at se en øget efterspørgsel på hastighed samt krav om uafbrudt online-adgang. Allerede i dag anvender stadig flere deres mobiltelefon til at checke ind i lufthavnen eller foretage småbetalinger i metro og busser. Det er en udvikling, der accelererer i de kommende år. Snart vil mobiltelefonen fungere som digital id, kreditkort og nøgle til elektroniske døre. I 2015 vil du altid have alt inden for rækkevidde, når du ønsker det,” siger Jesper Brøckner, adm. direktør i Telia i Danmark.

Livsvigtige online-adgange
Mobiltelefonen og den bærbare computer giver os konstant adgang til vores sociale liv, og det er hele tiden nødvendigt for os at være online. Kvinder og unge fører an i udviklingen. Syv ud af ti kvinder sender dagligt sms’er, og hver tredje opdaterer sin status på sociale netværkssites lige så ofte. I aldersgruppen 18-25 år chatter to ud af fem dagligt med deres venner.

”Adgang til internettet er blevet en selvfølge for danskerne, og vores brug af de online medier er blevet en del af vores identitet. Hvordan og hvornår vi er opkoblede, siger derfor mere om os som privatpersoner og virksomheder i 2010 end vores ur eller bil. Danskerne vurderer, at de i en normal uge kommunikerer med 31 personer ansigt til ansigt og med 23 personer via deres online-adgange. Med den nuværende udvikling er det sandsynligt, at forholdet bliver omvendt i løbet af nogle år. Moderne kommunikationsteknik bliver et stadig vigtigere værktøj, når vi forsøger at tage kontrol over vores liv og få tingene til at gå op i en højere enhed,” siger Jesper Brøckner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *