Mobildækning på sommerens musikfestivaler

Danskerne elsker at dele gode oplevelser med hinanden på mobiltelefonen. Derfor skruer Telenor både op for mobildækningen ved over 30 af sommerens festivaler og tilbyder på fire af de største festivaler desuden smartphone-folket mulighed for et ekstra batteri, så telefonen ikke går død, lige når man skal sende koncertbilledet til vennerne.

Sol og sommer betyder sæson for festivaler og andre gode oplevelser. Så mobiltasterne gløder i sommervarmen, mens danskerne deler oplevelserne med venner og familie på Facebook, Instagram og andre sociale medier – eller med gode, ”gammeldags” sms’er og billedbeskeder. Derfor skruer Telenor ekstraordinært op for mobildækningen: Ved mere end 30 begivenheder hen over sommeren opgraderer Telenor netværkskapaciteten lokalt, og ved mange af begivenhederne sætter Telenor desuden en eller flere mobile master op, så netværket kan leve op til brugerne høje forventninger.

”Med udbredelsen af smartphones er det blevet en del af oplevelsen at dele den med andre – og helst lige nu, mens det sker. Så når der er store begivenheder som festivaler på programmet, betyder det også ekstra pres på mobilnetværket. Derfor ruller vi ekstra master ud til en række af sommerens festivaler og andre store begivenheder,” siger Mikkel Drucker, der er privatkundedirektør i Telenor.

Blandt de festivaler og sommerbegivenheder, hvor Telenor gør en ekstra indsats for at sikre god dækning, er festivalerne i Roskilde, Vig, Langeland og Skanderborg og DGI & DDS Landsstævne i Esbjerg samt Grøn Koncert landet over.

Slip for køen ved ladestationen – og bliv festivalklar med WiMP

Som en ekstra service tilbyder Telenor sine kunder batteritjenesten VOLT på fire af landets største festivaler – Roskilde, Vig, Langeland og Skanderborg. Det betyder, at man kan få udleveret et batteri til sin mobil på festivalen, så man slipper for at bruge timer ved ladestationen. Normalt koster VOLT 99 kr. og et depositum på 200 kr., men er man i forvejen kunde hos Telenor, koster det ikke noget udover depositummet.

”Tiden på festivalen skal jo helst bruges på oplevelser og ikke på ventetid og kø. Derfor tilbyder vi VOLT i samarbejde med musiktjenesten WiMP, som i øvrigt også er god at blive festivalklar med. Du kan fx sammensætte din egen festival-playliste og dele den med vennerne, så I kan være helt klar til at synge med, når det går løs,” fortæller Mikkel Drucker.

Udbygningen af Telenors stærke netværk fortsætter

Sideløbende med den ekstraordinære opgradering af mobildækningen på udvalgte festivaler og sommerbegivenheder fortsætter Telenor udbygningen og opgraderingen af 3G-netværket landet over, så man også uden for festivalsæsonen kan dele gode oplevelser med hinanden. Inden for de næste cirka ni måneder øger Telenor antallet af 3G-master over hele Danmark fra 2.400 til 3.900 og får dermed Danmarks største 3G-netværk.

Smartphones bruger 3G til både samtaler og mobildata, så 60 procent flere 3G-master vil få stor betydning for kundeoplevelsen. Telenor har også åbnet for Danmarks største 4G-netværk, der dækker 75 procent af de danske husstande med høje mobile datahastigheder.

Fakta om Telenors ekstra indsats for god mobildækning på festivaler

Telenor opgraderer netværksdækningen ved en række af sommerens festivaler, koncerter og større begivenheder, fx festivalerne i Roskilde, Vig, Langeland og Skanderborg og DGI & DDS Landsstævne i Esbjerg samt Grøn Koncert.
Opgraderingen består blandt andet i, at der sættes ekstra mobilmaster op, eller at der ”skrues” op for kapaciteten på eksisterende master.
Telenors erfaring viser, at festivaler giver anledning til op til fem gange så meget tale lokalt som normalt – og op til syv gange så mange sms’er.
Selvom Telenor gør en ekstra indsats for at sikre god dækning ved festivaler, koncerter og andre sommerbegivenheder, betyder store arrangementer og mange mennesker samlet på samme sted, at der kan være udfald på mobilnetværket.

Fakta om VOLT

VOLT er en batteribytteservice, hvor man på festivalen kan få udleveret et batteri til sin mobil, som man kan tage med sig, så man ikke skal vente flere timer ved festivalens ladestation.
Normalprisen for VOLT er 99 kr. plus et depositum på 200 kr., som man får tilbage, når man afleverer batteriet igen.
Eksisterende Telenor-kunder skal ikke betale for VOLT, men kun lægge et depositum på 200 kr.
Sammen med musiktjenesten WiMP tilbyder Telenor VOLT på Roskilde Festival, Vig Festival, Langelandsfestivalen og Skanderborg Festival.